St 
. Internationale Reddingshonden GRoep
      

Nieuws

 Trainingsdag bij de HEUS  Voeders in Andel

Vandaag gebruik mogen maken van de gebouwen en het terrein van de Heus Voeders in Andel. Een fantastische locatie om de skills van onze reddingshonden op peil te houden v.w.b. het zoeken naar vermisten in gebouwen. Hartelijk dank voor de mogelijkheid en de fantastische ontvangst.


Voorjaarscursus  2021
Dankzij de coronacrisis konden wij ook dit jaar geen reguliere voorjaarscursus houden.
Normaal gesproken gaan we met de gehele club 4 dagen intern om overdag te trainen en 's-avonds theorie te volgen. Helaas mochten we ook nu weer niet samen in een locatie. Buitensport mag wel in groepen van max. 5 per instructeur. Om toch te kunnen trainen besloten we dan maar elke dag op en neer te rijden.
Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) was uitgetrokken om in de vlakte te trainen. Een paar jonge honden en een aantal gevorderden. Mooi te zien dat de kwaliteit van honden binnen onze groep echt hoog is. Omdat het enige wat veel mensen nog kunnen momenteel is het bos in trekken, is de druk op de bosgebieden enorm. Een reddingshondengroep met 8 mensen en evenveel honden is normaal in het door ons uitgekozen gebied geen punt, maar helaas was het nu erg druk met als gevolg een hoop gedoe. Mensen realiseren zich niet dat onze honden goed getraind moeten worden om bij vermissingen hun werk te kunnen doen. Om een aantal "korte lontjes" niet aan te steken hebben we onze training die dag onderbroken.
Vrijdag 14 mei was het "waterwerk" aan de beurt. Onze groep is hierin echt gespecialiseerd en we zagen zeer "gedreven" honden hun werk doen. Van enigszins beginnend tot vergevorderd en inzetbaar werd getraind. Moeilijke oefeningen waarbij lange stukken kant afgezocht werden. Wij kunnen echt met een gerust hart ingezet worden bij vermissingen van mensen in het water. Onze teams zijn beslist van hoog niveau. De avond werd besteed aan het volgen van theorie om ieders kennis op te frissen.
Zaterdag mochten we gebruik maken van een oefen-locatie puin van reddingshondengroep Rivierenland. Normaal trainen wij altijd op slooppanden om steeds wisselend terrein te hebben, maar voor een keer is dit echt leuk om te doen. Onze honden kenden het gebied natuurlijk niet, dus voor ieder was dit ook onbekend terrein.
Zondag werd gekozen voor appel-en behendigheid bij "De Peelhorst". En wat een lol en plezier hebben we daar beleefd. Het terrein had werkelijk allerlei hindernissen, bestaande uit ladders, een wip, tunnel, ballenbak etc. Je kon het zo gek niet verzinnen of het was er. Voor onze honden iets totaal anders. Hier zag je wel dat de ervaring die ze wel hebben om op het puin uit de voeten te kunnen, zich uitbetaalde. Er was weinig aarzeling bij de nieuwe toestellen.
We hebben weliswaar veel moeten rijden deze dagen om steeds naar huis terug te keren, maar hebben wel heerlijk kunnen trainen. Eind oktober hebben we weer een 4-daagse cursus en hopen dan echt weer samen te kunnen komen.

.


September 2020

"big shoes to fill", maar Mariet Straver gaat onze nieuwe inzetcoördinator worden. Mariet heeft al wat jaartjes IRG achter de rug en zal de komende tijd verder ingewerkt worden. Zij traint daarnaast met haar Duitse herder Laika. 

Mariet is een echt gedreven vrijwilliger die tot voor kort haar energie in ander vrijwilligerswerk stak en nu het stokje van Liesbeth gaat overnemen. Wij zijn als Stichting erg verheugd dat zij zich op deze wijze wil gaan inzetten, naast het trainen van haar hond.
Wij hebben tenslotte niet alleen hondenteams nodig, maar er is binnen de Stichting nog zoveel ander werk.

Juli  2020

cursus mei Peelland irene_1
cursus mei Peelland groep
cursus 2021 Regina+Jack
cursus mei 2021 Bullet voorkeur georg
cursus mei Peelhorst Stich-Judith
cursus mei Peelland Irene2
Cursusmei2021 Laika10!!!_1
cursus mei Peelland1
cursus mei Peelland stitch
cursus2021 Siri+Gaby
cursus mei Peelland Lehla auto

In juli namen wij als groep afscheid van Liesbeth de Wit, tijdens een gezellig etentje na een trainings-dag waarbij Liesbeth en Willem geheel in stijl natuurlijk nog wel als "slachtoffer" meededen. 
Liesbeth is gedurende 27 jaar lid geweest van de St. IRG en heeft een enorme bijdrage geleverd aan de stichting. Steeds trainde zij met een Mechelaar of X-mechelaar, waarvan met name Moniek en de laatste 8 jaar Tara in ons geheugen gegrift staan. Moniek en Tara hebben ontelbare inzetten op hun naam. Daarnaast is Liesbeth een zeer gewaardeerd vrijwilliger geweest bij onze Stichting en heeft als inzetcoördinator niet alleen mét maar ook zonder hond  een onuitwisbare indruk achter gelaten. We gaan haar zeer missen! 
 

                                                 Liesbeth met Tara                 Liesbeth met Moniek                                                Mariet met Laika