St 
. Internationale Reddingshonden GRoep
      

Welkom op onze website!

 

Onze missie:
Helpen zoeken naar vermisten met kwalitatief zeer goede reddingshondenteams!


Steeds meer komt het zoeken naar vermisten in de belangstelling te staan en particuliere organisaties worden steeds vaker ingeschakeld om daarbij behulpzaam te zijn. Onze honden en geleiders zijn op hoog niveau opgeleid en 24/7 inzetbaar en bieden professionele hulp bij zoekacties naar vermiste personen. Wij werken daarbij nauw samen met de hulpdiensten, zodat deze professionals zich kunnen focussen op hun werk.

 

Onze hulp nodig? 
 bel +31 6 24728745      24/7 bereikbaar.
Aarzel niet in geval van nood direct contact met ons op te nemen.
Tot 20-08-2023 ivm vakantie 06-24238839

 

 De Stichting IRG (Internationale  Reddingshonden Groep), kan ingezet worden bij vermissingen van mensen, zowel onder puin, in bos/heide gebieden en in het water.

Familie van een vermiste kan direct rechtstreeks met ons alarmnummer, 06-24728745 contact opnemen . In dat geval zullen wij contact opnemen met politie en/of brandweer. H et is eveneens mogelijk samen met en in opdracht van hulpdiensten als politie, brandweer en gespecialiseerde duikteams ingezet te worden.
De opdracht om naar een vermiste te zoeken, kan derhalve van bovengenoemde instanties komen, maar ook van verzekeringsmaatschappijen en rechtstreeks van particulieren.
Voor familie en vrienden van het slachtoffer is de inzet van de stichting altijd kosteloos.
 

SPEURNEUS
Iedere hond is een speurneus, zijn reukvermogen is enorm, tussen 125 en 300 miljoen reukcellen, terwijl wij tweevoeters het moeten doen met zo'n 5 miljoen. Onze hond kan dus veel preciezer ruiken en ook veel meer verschillende geuren van elkaar onderscheiden. Niet raar dus dat een goed opgeleide reddingshond een onmisbare schakel vormt in het zoeken naar vermiste personen en het lokaliseren van drenkelingen. 
Expertise 

gekwalificeerde reddingshonden
lijkenzoekhonden
kontakten forensische geneeskunde
onderzoek naar menselijke geur
bergingsspecialist
expert instortingsgevaar
kennis van EHBO
psycholoog/traumabegeleider


 


 

  • 2023-6 team IRG site
  • watertraining
  • 2023-6 Lehla water
  • Laika anker
  • Scout Boekel 260222
  • 2023-06 Bassie+
  • 2023 Olga met JazzeyOPLEIDING
Juist op rampenterreinen is het noodzakelijk dat hulpverleners over voldoende kennis beschikken om zichzelf en anderen niet in gevaar te brengen en PD's niet te vervuilen. De opleiding van de St. IRG besteedt hier dan ook veel aandacht aan. Het onderkennen van instortingsgevaar, gedragscodes op rampenterreinen e.d. maakt onderdeel uit van de opleiding, naast het hanteren van stress.

Om onze honden en geleiders op dit hoge niveau te houden trainen wij 2 wekelijks op steeds wisselende locaties afwisselend de disciplines; waterwerk/lokaliseren drenkelingen, vlakte - en puintrainingen. 
Wij trainen met onze eigen (huis)honden en vormen samen een team. De eigenaren/leden van de St. IRG zetten zich geheel belangeloos in bij calamiteiten. Wij ontvangen dus geen financiële ondersteuning en zijn afhankelijk van donaties hoe klein ook, ze zijn van harte welkom. 
NL67TRIO0320094758. Wij zijn een ANBI goedgekeurde instelling. 
Ook het beschikbaar stellen van een trainings-locatie (puin en/of gebouwen) is meer dan welkom. 

Interesse om samen met jouw hond de opleiding in te gaan? Of wil je meer informatie over onze stichting?
Neem contact op met Irene Smeets. +31 6 24728745 irenesmeets9@gmail.com